MS IT üzemeltetési konferencia

Ma volt a 7. IT üzemeltetési konferencia. Nem tetszett. Nem az volt a baj, hogy gyakorlatlan előadók nyökögtek. Egyszer mindenki volt kezdő, ezt is gyakorolni kell, szóval ez nem gond. Különben is, nem minden okos, értelmes ember fejezi ki magát profi módon.

Ami viszont gond volt az az, hogy az előadások (XPSP2; GPO tools; SMS Monitoring stb.) rosszul voltak felépítve (tehát nem ellenőrzte előtte a fönöke, hogy mit mond a kezdő tanácsadó), nem volt alaposan előkészítve (GPO tools) és olyan lassan haladtak, hogy ademo-ra szinte soha nem maradt idő.

Üdítő kivételnek találtam az Exchange recovery lehetőségeket ismertető és precízen demózó előadót (majd kéősbb ideszerkesztem a nevét); Harmath Zolit aki a sémabővításről tartott előadást, méghozzá szintén lebilincselően, és végül is tetszett az utolsó MSI telepítéses előadás is, csak az már megint egy kicsit elméleti lett, merthogy a jónép nagy része nem rendelkezik SMS-el, így az eszközök egy részéhez hozzá sem szagolhat (legálisan)

Az egészben azt kifogásoltam leginkább, hogy túlságosan bitközeli, matatós-buherás dolog volt, olyan lazán átsiklott a csapat a "teszteljünk alaposan" mondatokon – de könyörgöm, ki fog tesztelni SBS környezetben!

Hiányzott ugyanakkor két témakör, ami NAGYON-NAGYON kéne ennek a jónépnek. Az egyik a "kommunikáció a felhasználóval" a másik pedig a "szabványos, szabályozott üzemeltetés" támakör.

Az a baj, hogy ezek a Microsoftos fiúk csak kb 1000 PC-től felfelé gondolkodnak. És igazából sohasem üzemeltettek, mindig poblémát oldottak meg. Amikor hallom beszélni őket, olyan vegytisztának érzem az egészet. Valahogy nem hiteles, csak ezt azért nem jó leírni, mert még nem fogalmaztam meg magamban, hogy miért is nem. Ha megfogalmazom, majd leírom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: