Egy gép és csak egyetlen felhasználó léphet be

Izgalmas kérdés vetődött fel a Netacademia tudástárában. Hogyan lehet korlátozni, szabályozni AD és csoportházirend segítségével, hogy egy gépre adott esetben csak egyetlen felhasználó jelentkezhessen be. Ez ugye épp fordítottja annak a beállítási lehetőségnek, amikor a címtárban a megadhatjuk, hogy egy adott felhasználó csak egy (vagy néhány) gépbe jeletkezhet be. (1 ábra)

Az én megoldásom: Az adott szervezeti egységen érvényre kell juttatni egy csoportházirendet, amelynek a számítógép ágán, ezen belül a "Windows Settings" – "Security settings" – "Local Policy" – "User rights" részben meghatározzuk, hogy kinek lehet "Log on locally" joga. (2 ábra.)

Vigyázat! Eredetileg az "Administrators"; "Backup operatos"; "Power users"; "Users" és "Guests" csoportoknak mind van joga helyileg belépni. Célszerű az "Administrators" csoportot meghagyni, továbbá alaposan tesztelni és a képen is látható, párbeszédpanelbe beégetett tudásbázis cikket elolvasni.

Látni kell, hogy ez a módszer a helyi bejelentkezést korlátozza, de hasonló módonl a hálózaton keresztüli bejelentkezést is korlátozni lehet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: