A Neoware felvásárolta a Thintune-t

Uppsz, erről egy kicsit lemaradtam. A Neoware március 7.-én felvásárolta a ThinTune-t, amely cégtől a mi vékony klienseink is származnak. Annak idején – épp egy évvel ezelőtt – teszteltem mind a két gyártó gépeit, de a Thintune messze jobb volt a többinél. Szándékoltan vettem figyelembe annak idején a piaci részesedést, meg a globális pozíciót; kizárólag az adott termékek minősége érdekelt. A vékony kliensek kiválasztásakor a következőknek kellett megfelelni a gépnek:
  • Legyen távolról minden paramétere állítható
  • Legyen távmenedzselhető (VNC, vagy hasonló megoldás)
  • Legyen a firmware vagy az operációs rendszer távolról firssíthető
  • Legyen rajta USB csatlakozás
  • Szükség esetén a vékony kliens családban legyen olyan tag, amely tud Windows 2003-al smart-card, vagy token alapú bejelentkezést
  • Ismerje az RDP 5.1 protokollt.

Ezeket a Thintune a többiekhez képest bartáságos áron tudta. Kicsi volt, tömör, de más vékony kliensekhez képest hamarabb felállt, a menedzsment szoftvere pedig szinte mindenre jó: firmware-t frissít, házirendet állít be, csatlakozásokat rak ki a desktop-ra stb. Egy testreszabott Linux a firmware, bőséges biztonsági funkciókkal.

 

A Neoware az egyesüléssel piacot vesz – de szerintem technológiát is. Remélem jobb lesz nekünk. A Thintune problémája az, hogy a magyar piac kicsi (azt tudom, hogy pl. a Kika ilyen klienseket használ), és nincs komoly hazai support – minden kimegy Németországba. Kissé gyengécske a weblapjuk, keresés nuku, tudásbázis minimális, akkor is jelentkezz be – ezeket kevésbé szerettem bennük. Remélem a Neoware javít webes kapcsolattartáson – az amik ebben sokkal jobbak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: