Bővítés projekt

Megkezdődött az idei bővítési projektek legnagyobbika – már ami a konkrét kivitelezést illeti. Tegnap megérkeztek a leendő eszközeink, egyelőre csak dobozokban. Storage fiókok, merevlemezek garmadával. Ebből kerül ki az SQL-nek, hogy majd verzióváltást lehessen végezni az JDE rendszeren, meg az Exchange-nek is, hogy ide konszolidálhassuk a telephelyi kiszolgálókat is. A szívem csücske TSM is kap egy LUN-t, hogy végre hierarchikus mentést végezhessünk, tehát előbb storage-ra, aztán szalagra. Így megszűnik a 2 drive-os szalagos egység korlátunk
Jött továbbá egy xSeries 445-ös , amire VmWare ESX kerül, később pedig belevirtualizáljuk az Exchange fürtünket. Ez önmagában is nagyon szép feladatnak tűnik: fürtözés, virtualizálás, fürtfrissítés, Exchange 2003 frissítés és Exchange konszolidáció egyszerre!!
(Az egészben csak az a könnyfakasztó, hogy az x445-ös beérkezése pillanatában elavult. Mostantól már az x460 a trendi . Uppsz?! Kicsit majd utána nézünk, hogy mit is tud.)
 
És hogy "szép maradjon" a szerverszobánk, kaptunk egy új 42U-s szekrényt is, amibe átpakoljuk a korábbi, kisebb rack tartalmát, meg amit már csak a tetejére tornyoztunk.
 
Leállás pénteken – beszámoló a jövő héten
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: