ESX és Virtual Server 2005

Még a szabadságom előtt találtam egy remek prezentációt, amely a jelenlegi két riválist, az ESX-et és a MS Virtual Server-t hasonlítja össze. Nagyon jó, fogalomtisztázással kezdődik – mi a konszolidáció és mi a virtualizáció lényege – aztán olyan kérdésekre probál röviden válaszolni, hogy
  • Milyen közös funkció vannak a termékeknek
  • Mit céloz meg az MS Virtual Server és mit az ESX
  • Milyen felületen lehet menedzselni őket stb.

A legizgalmasabb rész mégis az, amikor teljesítményteszteket végeztek, hogy megállapítsák lehet-e, érdemes-e virtuális gépre rakni egy alkalmazást, illetve a virtualizált alkalmazás mikor nyújtott jobb teljesítményt, ESX vagy a Virtual Server alatt. a harmincadik dia például egy IIS-t és egy SQL virtual server alatti futtatását mutatja. Az ábra azért is korrekt, mert még azt is jelzi, hogy a Virtual Server 2005 SP1 teljesítményjavulást hoz a korábbi rendszerhez képest.

 

A következőkben még részletesebb teljesítménytesztek is találhatók, végül két eset, mikor milyen rendszert vezettek be, miért, mennyibe került, mik a tapasztalatok.

 

Összességében egy remek összefoglaló a jelenlegi helyzeről, tárgyilagos, távolságtartó és főleg szakszerű. Nézegessétek, megéri.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: