Bővítési projekt – péntek esti állapot

Egészen blama véget ért a pénteki kalandunk – de nem szaladok előre. Mivel rondának találtam a cikk végére biggyesztett képeket, ezért egy új albumot alkottam, iltt pedig csak hivatkozom a képekre .
 
Szóval, délután még javában tartott az új rack és az új eszközök beszerelése. A leállásig, azaz 16 óráig, amit lehetett átraktak a szállító mérnökei a régi rackből, amely így alaposan megkopaszodott. Nekünk, leendő üzemeltetőknek kevés dolgunk akadt, azért elfoglaltuk magunkat. Csak azt kellett dokumentálnunk, hogy néhány merevlemez csomagolása meglehetősen lezserre sikeredett. Fél hatra nagyjából a minden átkötözött. Megérkezett a vacsora, jó hangulatbat elköltöttük. S miközben az új szekrény a helyére kerül, kollégám továbbfejlesztette a fénykardját. Azt hittük, hogy ilyen nincs is: minden simán menne? Hát TÉNYLEG nincs ilyen.
A kábelezés befejezése után elindítottuk a  storage-ot, és láss csodát: nem látta az új fiókokat. Ez jó, végre nő az adrenalin szint, lássuk miért nem látja. Biztos azért, mert ugyanolyan ID-re van konfigurálva. Eztaz ID-t két tekerős pöcökkel kell megadni, az egyik a 10-es helyiértékű részét adja az azonosítónak, a másik az egyes helyiértéket. Nem nyert, az ID-ket a mérnökeink gondosan más-más értékre állították.
Akkor kitaláltuk, hogy biztosan az a baj, hogy a sebessége a fióknak 1 Gbit-re van konfigurálva, holott a használati utasítás szerint, csak 2 GBit-re szabad állítani. Sajna ez a tipp sem jött be, így még a storage-on belüli Loop sem jött össze. Miért is jött volna, a FastT500 egy 1 GigaBites tárolórendszer.
Itt már kezdett gyanús lenni a dolog, ezért nekiálltunk egy kompatibilitási mátrixot keresni. Találtunk is egy július 15-i kiadást, ami azért elég friss. Azon nem volt sem egyértelmű igen, sem egyértelmű nem, de azért a FastT500 még véletlenül sem szerepelt az EXP710-es fiókkal együtt. Aztán jött a tényleges hidegzuhany: Ennek a dokumentumnak a 90-ik oldalán szó szerint az áll, hogy a fastt500-ból és az EXP710-ből sohasem építünk majd egy tárolórendszert.
Ez sok szempontból nagyon rossz hír. Az hagyján, hogy jópár hét múlva nyílik legközelebb alkalom arra, hogy leálljunk ismét. Nagoybb baj, hogy a tárolóink lassan megtellnek, és akkorr nem lesz pardon. Ezen kívül valakinek a balhét is el kell vinnie, de legalábbis meg kell oldani a problémát. Vagy szerzünk EXP700-as fiókokat, vagy új storage-ra lesz szükségünk. A szállító sales munkatársának az álla többszörösen is leesett. Őt magát is behúzták a csőbe: szándékosan konfigurált EXP710-et, merthogy az már az újabb és több mérnök is megerősítette, hogy a storage-el kompatibilis a fiók. Szegény azon nyomban elkezdett kutakodni van-e még EXP700-as valahol az országban egy raktárban. A válasz annyira negatív, hogy gyakorlatilag kijelenthetjük: az EXP700-at hasonló módon szoborba öntötték, mint az utolsó modemes internetfelhasználót. Nincs, elfogyott, kiárusíttva, elfelejtve. Kezd szűkülni a lehetséges megoldások száma. Jelen pillanatban ez az érték éppen 1.
 
A sztori jelenleg itt áll. Készítettünk még néhány képet (ezt, meg ezt), mert a fiúk azért szép munkát végeztek, és meglehetősen frusztráltan tértünk haza. Lesz még ebből leállás, és olyan érzésem van, hogy nem is egy. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: