Szenzációs cikk a web proxy és a tűzfal kliens automatikus konfigjáról

Évek óta szenvedünk azzal, hogy nem működik az Internet Explorer automatikus konfigja, mert admin jogok kellenek hozzá. Kényszerűségből GPO segítségével állítjuk be a "Manual proxy" opciót, megadva a kivételek listáját is, mert persze a "Bypass proxy server for local addresses" opció sem jön össze a gyakorlatban. A megoldás hátulütője, hogy a hazahordott notebookok otthon nem akarnak ADSL router mögül netezni, mert a csoportházirend cachelt verziója rajtuk ragad.
 
Még az ISA 2004 tanfolyamon is kiveséztük, hogy igazából a scriptes configuráláson kívül incs is más megoldás. Az akkori konklúzió ez volt:
 
Automatikus konfig: nem működik csak admin jogok esetén, elvetendő
Config script: működik, de a scriptet meg kell írni és okosan disztributálni is kellene. Gázos
Manual settings GPO támogatással: működik, de nem jó notebookok esetén.
 
Erre tessék, végre, egy nagyon rendes ember vette a fáradtságot, összegyűjtötte az összes fellelhető információt, előkapta az EtherCap-ot, kitesztelt vagy négy öt Windows verziót és leírta pontosan hogyan is működik az automatikus konfiguráció az Internet Explorer esetén. Nálunk csak Windows XP SP2 kliens van, úgyhogy első dolgom lesz a szabi után, hogy rávessem magam a témára.
 
Felcsillant a remény, hogy lesz jól működő proxy config. Egyébként ha esetleg mégsem mennének a leírtak, akkor addig csépelek egy scriptet, amíg ne mműködi tökéletesen. Ezt a problémát végleg ki szeretném pipálni.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: