Virtuozzo

Hihetetlenül érdekes termékre bukkantam. A neve: Virtuozzo. Egy egészen egyedi, számomra teljesen új virtualizációs technológiát nyújt, amiről egyelőre még azt sem tudmo, hogyan működik. A lényege, hogy a VmWare és a Virtual Servertől eltérően nem egy szeparált virtuális vasat készít a virtuális szervereknek, hanem az operációs rendszeren belül készít egy un. Virtual Private Server-t. A virtualizáció az operációs rendszer szintén történik. Ennek többek között az a következménye, hogy a Private Server operációs rendszere megegyezik a host operációs rendszerével, sőt azzal lényegében azonos. Vagyis nem egészen azon a pályán játszik, mint a VmWare és a Microsoft. Ezzel együtt viszont számos előnyt képes felvonultatni. Például a Private Server bármilyen hardvert használhat, amit az host OS használ, annyi processzort, amennyit a host lát stb. stb. Azért előnyös lehet például az SQL és az Exchange zavartalan összeköltöztetéséhez.
Natív környezetben nagyon megfontolandó lehet egy ilyen virtualizáció is, ezért kértem próbaszoftvert és dokumentációt is. Később beszámolok a fejleményekről.
(Először megrémültem, hogy az ESX kiválasztásakor nem voltam eléggé körültekintő. Később azonban találtam egy cikket, amelyből látszik, hogy a Windowsos verzió csak 2005. június 29. óta érhető el.)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: