Statisztika

Aahogy ígértem, egy kis statisztika. A múlt évben sikerült néhány szabályt maradéktalanul érvényre juttatnom az AD objektumok (gépek, felhasználók stb.) adatainak kitöltésekor. Így például minden fiók egy adott kategóriába kerül azáltal, hogy a Description mezője az alábbi szavak egyikével kezdődik

ADMIN
RESOURCE
SERVICE
SYSTEM
TECHNICAL
TEST

COMMON
CONTRACTS
GUEST
USER

Természetesen lehet tudni, hogy melyik fiók milyen kritériumok alapján kerül egyik vagy másik kategóriába. Hasonlóan a fentiekhez, minden fióknak van címe, városa, így a telephelyi elkülönítésre nem kell OU, elég egy lementett lekérdezés. És akkor a számok:
684 user objektum található a rendszerünkben, szőröstül-bőröstül ennyien vagyunk. A tényleges felhasználószám az alsó négy kategória együttvéve, ez 605 volt kedden. Nevesített felhasználó 587. Ez utóbbiból az anyagcég 515 fővel képviselteti magát, összesen pedig 16 cég munkatársa (beleértve a leányvállalatokat is) rendelkezik így vagy úgy felhasználói fiókkal nálunk. Hát ekkorák vagyunk.
Egy ideig biztosan követnem kell havi rendszerességgel az adatokat, a webnapló számára inkább majd év vége felé lesz érdekes a témára visszatérni, úgy kontrasztosabb a változás.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: