Cseles :-)

Készül az ISA 2004-es OWA/OMA publishing. A Certificate ott van a helyén, private kulcscsal, ahogy kell. Ám amikor a web listener-t konfigurálom és meg szeretném adni neki a tanusítványt, azt vágja a szemembe, hogy neki bizony nincs ilyenje!

Elindítottam a Tanusítványok MMC-t. Ott van, privát kulcscsal. Csak szerinte nem. Hol itt a hiba? Nos, a tanusítványokat kezelő MMC-ben. Néha igen nehéz a vidd-és-dobd módszert belevarázsolni a kezelőfelületbe (lásd ADUC ala Win 2000), néha meg túl könnyű. Az történt ugyanis, hogy pár napja, amikor először importáltam a tanusítvány, az véletlenül a felhasználó personal store-jába került a localsystem personal store-ja helyett. Már az OK megnyomásánál észrevettem a bibit, így javítandó a helyzetet az MMC felületen keresztül átdobtam a privátkulcsos tanusítványt az egyik tárolóból a másikba. Szépen "át is ment", még azt is mutatta, hogy vele van az erő, vagyis a privát kulcsa. Most kiderült, hogy egy fenét. Csak a tanusítvány van ott. Megoldás: visszamásolás, exportálás kulcsostul, importálás a helyes tárolóba.

Konklúzió:

  1.  Hiányos volt a tudásom abban a tekintetben, hogy a privát kulcsok ( a jelek szerint) nem úgy tárolódnak. mint a tanusítványok és nem is másolhatók ilyen módon.
  2. Az MS felületesen tervezte meg ezt a GUI-t, mert legalább egy ablakot feldobhatott volna, hogy "ácsi, nem viszi magával a tanusítvány a privát kulcsát". Ez bizony bug.
Advertisements

2 Responses to Cseles :-)

  1. Tamas says:

    nem bug ez, hanem ficsor, merthogy na nehogymar drag and dropolgassuk a privat kulcsot :)))

  2. Tamas says:

    Jó, ne dobájuk őket. De ő úgy csinál, MINTHA dobálná. Cseles. De lebukott :-))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: