Kincsek, amik nincsenek

Úgy tűnik, hogy az utóbbi hetekben a virtualizációs piacon a „nagyot mondok be” vált divattá. Pár napja a Microsoft mutatta be a majdani Longhorn-ban debütáló Windows Hypervisor képességeit. Eléggé bíztatóak: akár nyolc virtuális processzor egy virtuális gépen belül; több, mint 4 GB RAM, és végül, de nem utolsósorban a virtuális gépek működés közben kaphatnak új hardverelemeket, úgy mint processzort, memóriát, hálózati kártyát.

Mindezek ma még egyetlen virtualizációt biztosító termékben sincsenek benne. A történet szépséghibája, hogy a funkciókra (vélhetően) 2008-ig várni kell még.

 

Eközben pünkösd napján a VmWare is nagy bejelentést tett, az adatközpontokba szánt teljes termékskálájának harmadik generációját mutatta be. Nekünk van ESX 2.5.2 karbantartási szerződéssel, jogosultak leszünk tehát a „VmWare Infrastructure Standard”-re, ami 16 GB-os Guest OS-t engedélyez, és 4 virtuális processzort virtuális gépenként, hogy csak a minket is érintő újdonságokat soroljam. Üröm az örömben, hogy még legalább három hétig csupán papíron létezik az ESX 3. Egyelőre még nem tölthető le…

 

Kincsek, amik nincsenek… de lássátok emberek, nagyon forró a téma, ha a semmit is azonnal el kell itt adni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: