Adatközpont költöztetés – 4

Rendben halad az adatközpontunk kialakítása Ajkán. Megkezdődött az aggregátor alapozása, az épületen belül pedig behúztuk a betáp kábelt. Az aggregátort a szerverszobával összekötő kábelcsatorna árkának ásásakor némi akadályba is ütköztünk, mert egy melegvizes csövet tartalmazó betontömbnek ütköztünk. Végül a tömböt átfúrtuk a saját csövünket pedig felette vezettük el, így túljutottunk az akadályon. (Egy meglévő épületben a nem látható részek mindig tartogatnak meglepetést, vagyis akadályt)

Korábban már írtam, hogy a fal teteje és a tényleges plafon között lyuk tátong. Ennek felfalazása megkezdődött, de aztán ki kellett szúrnunk, hogy nem volt teljesen alapos. (Ha a képet jobban megnézzük, látható, hogy még maradt egy kis lyuk!) Hátulról is hiányzott még a szigetelés, ez a kivitelező később pótolta. Megkezdődött az erős- és gyengeáramú kábeltálcák fektetése is. A képek alapján talán kaotikusnak tűnhez, pedig nagyon is rendezett ott minden. A mellékelt ábrán láthatjátok, hogy a kétféle kábelt egymástól elválasztva kell vezetni. Két rackszekrény sronak alakítottunk ki helyet, bár nem valószínű, hogy a második sor belátható időn belül megkezdenénk. A bal oldalra kerültek a klímák, a szünetmentes közelébe, úgyis az adja le a legtöbb hőt.

Más vonalon is számos esemény történt. Mégiscsak úgy tűnik, hogy a Reuters terminált Inota helyett Ajkára kell költöztetnünk, csak még a pontos iroda nem derült ki. Ez annyiból szerencsésebb, hogy magát a routert egyáltalán nem kell majd átkonfigurálni, továbbá, hogy a költözést egyidejűleg meg lehet oldani a szerverek mozgatásával.

Előkészületeket tettünk a klímák áthelyezésére is. A székesfehérvári adatközpontból leszerelik a nagy Sanyo klímát (vagyis átmenetileg feladjuk a redundanciát), hogy az már várjon minket Ajkán. Az üzembe állás után (szept. 4.) a maradék két eszközt viszik át a már előre kiakakított helyre. Így nem kell pont akkor a klímával is bajlódni, amikor a költözés zajlik. A kisördög nem aludt bennem, ezért megnéztem, hogy milyen hőmérséklet lesz a nagy klíma nélkül. Megnyugodhattam, mert 21 C-ról csak 23 C-ra emelkedett a levegő hőfoka, vagyis a két kisebb klíma is "leviszi" a szobát.

A legfontosabb feladat most egy részletes ütemterv kidolgozása a költözés két napjára, mérföldkövekkel, hogy addigra minden lehetséges buktatót kitaláljunk, és felkészüljünk rájuk. Erről is beszámolok majd.

Ps.: A fotóalbum nem látszik frissülni az RSS olvasómban, javaslom tehát, hogy kukkantsatok be az adatközpont költöztetés albumba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: