Putabout

Egy érdekes blog! Magyar nyelvű IT webnaplókat kerestem a Spaces-ben és egy igazán szépet találtam. Putabout. (Ha valaki olvassa már, annak talán nem újdonság, de aki nem…)
Itt van például mindjárt egy cikk a monolitikus és mikrokernel összehasonlításáról. Remek! Lehet belőle tanulni. Frissítettem a bloglistámat is.
(Megjegyzést viszont nem lehet hagyni nála. Hirdeti az igét, nem megvitatja.)

Quote

Mono vagy Multi

Egy korábbi bejegyzésben már említettem, hogy  több szempontból is fontos lenne megvitatni (főleg magammal), mi is a különbség az operációs rendszerek monolitikus és mikrokerneljei között, illetve miért biztonságosabb az egyik a másiknál?
 
Ez a probléma és a köré kanyarított eszmecsere nem újkeletű. 1992-ben Linus Torvalds egyetemi diák és Andrew Tanenbaum professzor között élénk vita zajlott a kérdéskör megtárgyalása érdekében. Azt hiszem bátran kimondhatjuk, hogy nem jutottak közös nevezőre. Eljött hát az idő, hogy mi is megvizsgáljuk a témát (még akkor is, ha ez nem lesz valami tudományos)…..
 
Advertisements

One Response to Putabout

  1. Péter says:

    Végigolvastam minden bejegyzését szinte tegnap este. Nagyon tanulságos, mennyire nem találja a közös hangot HUP-osokkal. Viszont nem mindennapi egy 20+ év tapasztalattal rendelkező, nem begyöpösödött agyú fejlesztő gondolatait olvasni, aki valóban nyitott még mindig minden újra. (az meg külön jól esett, hogy egy csomó HWSW-s híremet belinkelte, elolvasta. Lehet, hogy elkezdek újra írni:) )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: