Az oktatás színvonala

Úgy tűnik, hogy az oktatás színvonalával a világ más tájain sem elégedettek. Íme Mark webnaplója, aki a web születésnapja kapcsán mérgelődött egy sort, hogy mennyire nem azt tanulta akkoriban, mint amit kellett volna. Nagy szerencse, hogy ma van Internet. Az ismeretszerzés módszerei megsokasodtak, egyúttal a tanárok esetlegesen elavult ismereteinek észrevétele is könnyebb. Egy valamin nem segít az Internet: a tudását frissíteni lusta oktatók lustaságán. Azon csak a kirúgás segít.

Advertisements

2 Responses to Az oktatás színvonala

  1. János says:

    Szerintem nem feltétlenül az a jó tanár, aki a legfrissebb és legújabb technológiát tanítja. Inkább az, aki megtanít tanulni és gondolkodni… Aki készséget fejleszt benned, nem tudást ad át, hanem a tudni akarást. Elvégre az öregek is tudták, jó pap holtig tanul…
    Nekem szerencsére ilyenek (is) voltak…

  2. Tamas says:

    Alapvetően egyetértek, de azért azt is vedd számításba, hogy az IT újdonságok nagyon gyakran arról szólnak, hogy "most már gondolkozz másképp". Aki megtanít tanulni és gondolkodni, az vélhetően ezt önmagai is tudja, ergo a megújulási képessége is vélhetően jobb. Igen, persze nem kell minden gagyi vacak újdonságra ráharapni csak azért mert újdonság. Viszont az újdonságok a trendek mentén érkeznek, azokat azért nem árt ismerni és az ismeretet továbbadni. A konkért példánál maradva Mark esetében a COBOL esetleg úgy jelenhetett meg negatív példaként mint a nem újszerű programozási elvet képviselő tanulmány (Szemben pl. az OOP-vel. Sohasem volt még COBOL forráskód a kezemben, teszem hozzá.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: