Búcsúvacsora

Meglehet az utóbbi időben egy nosztalgia-hullámban vagyok, de őszintén szólva nem bánom. Úgy érezem, hogy ez egy valódi korszakváltást jelez, és tényleg valami új kezdődik az életemben.  Nem  számoltam még be róla, hogy pár nappal az új munkahelyre való belépésem után (okt. 24-én) a kollégáim rendeztek nekem egy búcsúvacsorát, ahol finom ételek és még kellemesebb fehér borok mellett beszélgettünk egy jót. A találkozót estére tettük, hogy haza is tudjak érni, no és persze Székesfehérvárra, hogy a borozgatás is megengedett legyen. Arra persze nem volt lehetőség, hogy minden kolléga ott legyen, de akikkel napi kapcsolatban voltam, Czepek Gyuri, Koch Zoli, Kovács Krisztián, és persze Léber Zoli (volt) főnököm, ott voltak.
 
Ha lehet szokásos forgatókönyvről beszélni, akkor nagyjából itt is valami ilyesmi történt. Elérzékenyülés nélkül, de azért az esemény súlyát érzékeltetve, Léber Zoli mondott pár szó és néhány jótanácsot, aztán a srácok leptek meg néhány ajándékkal: egy világcsodái könyvvel, hogy ne legyek zavarban ha távoli célokat tűzök magam elé, egy menedzser könyvvel, hátha hasznát veszem (majd ha vezető is leszek). Különlegesebb ajándék volt egy kis apró K-tömb, amelyet Magyarország utolsó alumíniumkohójának utolsó csapolásából öntöttek. Az van rajta: Inota 1952-2006. Ipartörténeti jelentőségű, most is itt van az íróasztalomon.
Végül kaptam egy nagyon kedves személyes ajándékot is: egy névjegykártyatartót, benne két dísz-névjegyet.  Meg is mutatom az egyiket:
  
 
Nem is gondoltam, hogy így meglepnek – borzasztóan jólesett.
Megalakult és elindult tehát a kiszervezett informatikai csapat "RIS Informatikai Szolgáltató Kft." néven. Nem jó ómen alatt született (gondolok itt a rosszul sikerült kilencvenes évekbeli kiszervezési történetekre), de a fiúk kapcsolatrendszere, szorgalma – és persze tudása – elég jó eséllyel lehetővé teszi, hogy teljes mértékben a saját lábukra álljanak. A cég profilja elsősorban a J.D.Edwardshooz tartozó szolgáltatások (bevezetés, tanácsadás, projekt-minőségbiztosítás) lesz, de már tapogatóznak BI területen és – egyedüliként az országban – vállalják JDE rendszerek üzemeltetését is.
Köszönöm még egyszer! Hajrá, hajrá RIS!!!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: