I LOVE IT

Itt a Microsoftnál imádunk betüszavakat képezni. LOVE = Launch of Office Vista and Exchange. (Az Ofice a Vista és az Exchange termékbemutatója) A három legsikeresebb MS termék új verziója egyszerre jelenik meg.  És micsoda verziók! 5 év után új kliens operációs rendszer – a csapból is a Vista folyik, nem is ragozom. A nagyközönség már ismeri az új Office régi tagjainak (Word, Excel, Powerpoint, Outlook) új ruháját. Azt már kevesebben tudják, hogy az Office System rengeteg szerver terméket is tartalmaz: az új Sharepoint 2007, amely megette a korábbi Excel Server terveket, és már magában foglalja az egykori Content Management Server-t is; az új Groove; és ide sorolódik külön óriásként is megemlítve az Exchange 2007, amely szinte teljesen megújult, szerepekkel vérteződött, kiegészült a boldog vadászmezőkre küldött Speech Serverrel, és úgy összeintegrálták az Sharepointtal, az Office Communication Serverrel, hogy ember legyen a talpán, aki a "bog" minden szálát ismeri. Apropó: OCS. Szinte nincs olyan két vagy többszereplős kommunikációs forma, amelyet ne lenne képes kezelni, helytől függetlenül. Hetek óta foglalkozom vele, de még nem volt érkezésem írni róla.

Keresgettem a neten, és egy partner konferencia nyitóbeszédére találtam. Steve Ballmer – a maga szokásos lelkesedésével – hasonló gondolatokat fogalmazott meg. Ha túl hosszú lenne elolvasni, akkor talán ez részlet is elég belőle:

"I want to frame what’s going to happen over the next 12 months, because frankly we are in the middle of the most amazing year of product innovation coming from Microsoft of essentially of all time. We have this year coming to market Windows Vista, and, of course, Internet Explorer version 7. We’ve got the new release of Microsoft Office, Office 2007. And we as a company are entering into a set of new markets, new for us: business intelligence, the portal, workflow, content management, collaboration market. Everybody likes to call it something different, but that’s really now one category, one market that we’re entering in full force this year. Search from the desktop to the enterprise to the Internet is a business of great importance and a market of great importance to us. Unified communications, including voice over IP and mobile and other phone devices, is an extremely important marketplace to us. Security: We focused a lot in the past on improving the core security in our products. Really this year we will enter the security market in full force. And last but certainly not least, our move with our Live initiative to take more and more of what we do, and create a platform out in the cloud that is hostable, is extremely, extremely important."

Írtózatosan pörög a cég. Miért írok minderről? Nos, a Microsoftnál azért a felkészülés már jó ideje zajlik, a Ballmer beszéd is valamikor júliusban hangzott el. Csakhogy én októberben csatlakoztam a csapathoz, "elmulasztva" minden TechReady, ITForum meg belső képzési lehetőségeket (és egyáltalán: az időt). Most hirtelen minden kell: Exchange 2007 izibe, Office Communications Server 2007 keddre, emellett dübörög a System Center több új verziójának márciusi megjelenése, amihez most kellene elkezdeni felkészülni (demókörnyezet, tanulás, prezentációk készítése) Hát ez egy kicsit kemény lesz. Nem: ez már most az, de nagyon!

Mindenesetre a november 30. nem csak a LOVE napról marad emlékezetes. Mi is elstartolunk: költözünk, Székesfehérvárról Óbudára. Még nem a végleges lakásunkba, azt még keressük, de legalább már arra a lakótelepre, ahol később is lakni szeretnénk. Így aztán csütörtökön szabadságot vettem ki és egész nap pakolok. (Sajnos még az InetPub közgyűlés is ugrik.) I LOVE IT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: