Webcast a távoli telephelyek informatikai infrastruktúrájáról

Ezt a témát már egy ideje csócsálom és egyre jobban tetszik. Még annak idején a MALKER telephelyünknél szaladtam bele a PST-k másolásának problémájába. Adott volt 20-24 felhasználó, akik 300-500 MByte-os személyes mappákban gyűjtögették a leveleiket. Hogy biztonságban tudhassák e kincseket, természetesen a home könytárukban tárolták őket, amit azután házirenddel egy megosztott mappára irányítottunk át. Mivel a telephely túl kicsi volt, nem volt informatikus, a mentést pedig úgy oldottuk (volna) meg, hogy a naponta összejövő változásokat a központba robocopyztuk. Azaz csak tettük volna. A huszonvalahány PST másolása miatt a "mentés" tovább tartott, mint 24 óra, vagyis a nagy állományok a "telephelyen ragadtak". Átmeneti megoldásként azt találtuk ki, hogy a PST-ket csak a hétvégén mentettük, de azért ez nem volt az igazi.

De jó lett volna, ha Windows Server 2003 R2-vel és DFS-R-el dolgozhattunk volna! A PST-k jellemzően nagy fájlok, de naponta csak kis részük, 3-4 MB változik. A DFS-R-ben található Remote Differential Compression (RDC) algoritmus képes lett volna csak a különbséget másolni, ráadául a replikációhoz még sávszélesség is megadható. Az 512 Kbit/sec -ből lecsíptünk volna 64K-t és 30 percenként ráeresztettünk volna egy replikációt. Nincs naponta ütemezett mentés, annak ellenőrzése! Nincs adavesztés, fejfájás stb. A központban meg amúgy is mentettünk mindent.

Ha érdekelnek ilyen és ehhez hasonló technológiák, akkor látogass el az idei első webcast előadásomra. A Windows Server 2003 R2 mellett az ISA 2006, (érintőlegesen) a Windows Vista és a Virtual Server 2005 R2 SP1 azon képességeiről beszélek, amelyek segítségével fejfájásmentesebben lehet távoli telephelyeket üzemeltetni.

Advertisements

3 Responses to Webcast a távoli telephelyek informatikai infrastruktúrájáról

 1. nagydan says:

  Helló!
   
  Próbáltam megnézni ezt a webcastot, de csak annyit írt ki az Explorerem, hogy Contacting Server, meg, hogy analizálja a gépem kiépítését. Pedig a LiveMeeting cucc fent volt a gépemen. (Talán a túl nagy érdeklődés miatt volt ez?)
   
  Szóval nem tudtam megnézni, de érdekelne a dolog, szóval légyszíves tegyétek majd fel letölthető formában is vagy küldd el légyszi az email címemre.
   
  Üdv.

 2. Tamas says:

  Úgy látszik, hogy szinte mindenkit megtréfál ez a Windows Live ID bejelentkezés, mert nem tudtalak beazonosítani, még az e-mail címed sem látszik. Sebaj: Néhány nap múlva a felvétel elérhető lesz letölthető formátumban.

 3. nagydan says:

  Helló!
   
  Légyszíves rakjátok fel a Webcast anyagát. Szerintem lenne rá érdeklődés, részemről biztos.
   
   
  Dani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: