Office Communication Server 2007

Egy ideje már elérhető, de nem volt érkezésem jelezni: letölthető az Office Communication Server 2007 nyilvános bétája. Figyelem! Az OCS 2007 300kg feletti Sumo-versenyző, vagyis esélyes, hogy ő billent ki az egyensúlyodból és nem fordítva. Nagyon impresszív tudása van – és a béta eléggé stabil is – de alapos előkészítést igényel a telepítés.
 
Sziámi viszonyban van a következő technológiákkal:
  • AD Sémabővítést igényel, ezért éles rendszerben egyáltalán nem ajánlatos kezdeni vele. Ha pedig van már működő LCS 2005, akkor különösen nem ajánlott ott turkálni.
  • PKI Az OCS 2007-et meg kell erőszakolni, hogy ne használjon tanusítványokat. Egyszerűbb egy gyors PKI implementáció  Ha az sehogy nem megy, akkor legalább a szükséges tanusítványokat be kell szerezni valahogy.
  • IIS Kötelező tartozék, intenzíven használja úton útfélen.
Nagyon-nagyon szereti az alábbiakat:
  • SQL. Elvileg megvan a saját ingyenes változatával is, de Enterprise Edition esetén komolyabbra is szükség lehet.
  • ISA 2006. Csak akkor játszik, ha külső felhasználók számára is ki szeretnénk publikálni a szolgáltatást, de akkor mindjárt kettő tűzfalra is szükség lesz. Elvileg nem ragaszkodik az ISA-hoz, csak ahogy írtam: nagyon-nagyon szereti  
  • MSMQ. Archiválásnál nem fogjuk tudni megkerülni.

Kivirul az OCS 2007, ha Exchange-dzsel, Sharepointtal, Outlookkal és egyéb MS megoldásokkal találkozik, de ezek egyike sem kötelező.

Ajánlom átfutni a még márciusban kipublikált OCS 2007 telepítésemnél felvett képeket. Bár szöveges beszámoló egyelőre nincs, meg lehet nézni, hogyan tippeltem meg én a válaszokat a varázsló kérdéseire  (Elárulom, hogy aztán nálam elindult)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: