Csapat feladatokkal

No, akkor "felépítettük a csapatunkat". Volt rajta mit: a pénzügyi évvel együtt új vezetőnk lesz, három új pozícióra sikerült új munkatársakat felvenni és további nyitott álláslehetőség is akad.
Az gondolom, hogy mindig is szerencsém volt a munkahelyek választásával. Nagyon jól éreztem magam a MAL-ban, és ez elsősorban a kollégáim miatt volt így. Most ugyanez a helyzet itt a Microsoftnál is, tényleg minden túlzás nélkül állíthatom, hogy remek társaság vesz körül. Dióhéjban bemutatom a őket. (Tájolás: A Microsoft Magyarország több nagy szervezeti egységből áll, ezek közül mi a Nagyvállalati üzletágban (EPG) dolgozunk. Maga az üzletág is tagolt, ennek egyik egysége a Solution Team Unit (STU), azaz mi.)

CIMG4436Szalontay Zoli. A "leg"-ek embere. Ő dolgozik közülünk a legrégebb óta a Microsoftnál, folyamatosan áramló vízben.  Nagyon sokáig rendszermérnökként, mostanság ATS-ként (Account Technology Specialist – kb. "technológiai tanácsadó") végzi a munkáját. Korábbi szakterülete az IDA témakör volt (IDA = Identity and Access. Ide tartozik az MIIS, ILM, AD, PKI stb.), de nagyon kevés olyan terület van, amelyhez nem tudna komolyan hozzászólni.
Kevesen tudják, de az imádja a mobil eszközöket, az egyik legjobb Windows Mobile szakértő. Írtam már többször, hogy permanens TechNet érzésem van mellette, a napi beszélgetéseinkből hihetetlen sokat tanulok.

 

 

CIMG4438

Hódy Árpi. Ő a Sharepoint rendszerménökünk. (TSP) Többnyire azzal kápráztat el minket (és az ügyfeleket is), hogy pillanatok alatt kattintgat össze olyan weboldalakat vagy folyamatokat, amelyekről azt gondolnánk, hogy ez többhónapos fejlesztést igényel.

 

 

 

 

CIMG4442

Kovács Zoli. Az SQL, Biztalk és PerformancePoint rendszermérnök. (TSP) Az ember, akinek káptalan a feje, de ezt ő rendre tagadja. Mindig is szerettem a nyugodt, élvezetes előadásait, még akkor is, ha néhány téma már igazán messze áll tőlem. Nehéz terep BI, mert a Microsoftról sok mindent elképzelnek, de hogy üzleti elemző rendszereket is készít, azt nem.

 
 

 

 

CIMG4441

Havas Levente. Levi a BI szakértőnk. Tulajdonképpen az kellene írnom, hogy kereskedő, de ő nagyon harap erre a szóra, mert úgy érzi, hogy lejáratott kifejezés és a vevő az gondolja a "kereskedőről", hogy olyan valaki, aki szakmailag nem kompetens. Márpedig ő nagyon is az. Összefüggéseket lát, érti a konkurrenciát, a piacot, a partnereket, de leginkább villámgyorsan megérti, hol és mi fáj az ügyfélnek. Sokat tanulok tőle.

 

 

 

CIMG4449

Rideg Marci. (ATS) Három új kolléga is csatlakozott hozzánk júliustól. Marci korábban az MKB Windowsos szervereinek üzemeltetője volt. De milyen! Bátran mondom, hogy az ország egyik – ha nem a – legjobb rendszerét hozta össze, korrekt folyamatokkal, precíz architektúrával és jó emberekkel. Amikor hozzá mentem előadást tartani, volt, hogy egy hónapig készültem. Most hosszabb ideig együtt utaztunk, és igencsak élveztem a stílusát is, de főleg azt, amit mondott. Elven, friss gondolatok, finom humor, éles ész.

 

 

 

CIMG4444

Mogyorósi Csabi.  Szintén újonc, habár csak a Microsoftnál. Amúgy az Avayától érkezett és a telefónia világában nagymester. Az ő feladata lesz az Office Communications Server ismerete. Volt alkalmunk a csapatépítőn beszélgetni – Csabi is a gyorsan felpörgők közé tartozik.

 

 

 

 

CIMG4696

Spinyhért Feri. (SSP) Ő az Oracle-t hagyta ott a kedvünkért és csatlakozott hozzánk két hete. Amit Levi végez a BI területen, az lesz a feladata Spinyónak a SOA világban. Pechére ő nem tudott részt venni a csapatépítőn. Így jár, aki későn írja alá a munkaszerződését 😉

 

 

 

 

CIMG4697Szabó Gábor. Szándékosan a sor végére illesztettem a jelenlegi, illetve volt főnökünket. Gábor júliusig az rendszermenedzsment és a biztonság megoldásértékesítője (SSP) volt. Vagyis: System Center, Forfront, ISA, IAG stb. (Mellesleg a biztonság területén még félig-meddig TSP szerepköre is volt) A hónap eleje óta viszont – egyelőre megtartva a korábbi feladatait – ő lett az STU csapat vezetője. Hajrá Gábor!

 

 

 

CIMG4447

A csapatépítés volt a (munkatársként) utolsó közös programunk Bátorfi Péter kollégánkkal. Négy (hat?) év után, most júliusban elhagyta a céget és a Deltához igazolt át, vagyis ezentúl a partnerünk lesz. Izgalmas felállás.

 

 

 

 
  CIMG4457

És végül a rend kedvéért készült rólam is egy kép. Csabihoz, Árpihoz és Kovács Zolihoz hasonlóan és is rendszermérnök (TSP) vagyok, a szakterületem pedig a System Center termékcsalád és a virtualizáció minden ága-boga.

 

 

 

No, akkor kezdjük az (pénzügyi) évet!

Advertisements

One Response to Csapat feladatokkal

  1. istvan says:

    Nagyon örülök hogy ijen szép csapat össze jött. Biztos hogy sikeres lesz.De ha lehetséges nekem lenne egy kérdésem, nem tudok senkit hozzáadni az msn-hez milehet a baj???elöre is köszönöm.Nagyon kivánom hogy a csapat sikeres legyen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: