Joe Wilcox-ot kirúgták

image

Ki a fene az a Joe Wilcox? – gondolhatjátok most páran. Nos, ő egy újságíró, és az EWEEK-en több blogot is vezetett. Ezek egyike a Microsoft-Watch. 2006. novemberében vette át a feladatot, és azt gondolom, hogy nagyon magas szinten végezte a munkáját. Az ő írásai révén értettem meg például:

  • hogyan működik a Microsoft, mint üzleti vállalkozás.
  • miért fontos a keresés témaköre
  • miért fontos a mobil informatika
  • hogyan működik a Microsoft marketingje
  • milyen hibkat követett el a Microsoft a Vista piacra dobásakor és hogyan igyekszik azt elkerülni a Windows 7 bevezetése során.
  • stb. stb.

Nem mondom, hogy mindig egyet értettem vele, de a gondolatai segítettek eligazodni nem csak a Microsoft, de a teljes IT iparág világában. Joe kritikusan, de igazságosan írt a Microsoftról, precízen elemezte az üzleti eredményeit, kommentálta a reklámjait, megjegyezte a vezető jóslatait, aztán megnézte teljesülnek-e. Fantasztikus módon ismeri a cég belső szerkezetét, vezetőit, elemzéseket írt, amikor valaki távozott, amikor valakit előléptettek, vagy átcsábítottak a konkurenciától.

Hát, most kirúgták. Recesszió van. Azt hiszem túl értékes a tudása, hogy egy másik orgánumnak ne kellene, úgyhogy előb-utóbb újra írogatni fog majd. Azért mégis sajnálom: munkanélkülésig, bizonytalanság – kemény világ, velünk is megeshet.

Ha látom majd hol bukkan fel jelezni fogom.

És még valami: több mint 100 webnaplót követek – néhányat nagyon alaposan, néhányat csak felületesen. Viszont csak 5 RSS előfizetésem van a mobiltelefonomban. A Microsoft-Watch az egyik – volt.

Advertisements

2 Responses to Joe Wilcox-ot kirúgták

  1. Tamas says:

    Igen, úgy tűnik, itt fog kikötni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: