LiveMigration adatközpontok között Hyper-V alapon

imageA Microsoft erőssége, hogy plaformot készít. A Hyper-V sem más, mint egy olyan alap, amelyet a partnerek tetszés szerint egészíthetnek ki, és készíthetik el a maguk megoldását.

Pár héttel ezelőtt a VMWorld-ön jelentette be a piacvezető, hogy adatközpontok közötti gépmozgatást fog támogatni működés közben. Szép! A katasztrófatűrés nem egy szoftver, vagy egy dobozos termék. Egy komplett megoldás, amelyet a virtualizáció segíthet, gyorsíthat és egyszerűbbé tehet. A bejelentés konkrétan a VMware, az EMC és a Cisco együttműködéséről (is) szólt.

A Microsoft rendszeres lesajnálást kap, hogy rendre lemarad a technológiai trendekről. Különösen így tartják ezt a virtualizáció területén. Pedig ez a lemaradás sokkal kisebb, mint azt sokan gondolják. Erre egy szép példa a SteelEye megoldásával kombinált Hyper-V fürt, amely adatközpontok között képes virtuális gépeket mozgatni. A SteelEye biztosítja a tároló rendszerek közötti replikációt és a fürtintegrációt, a Hyper-V pedig a gépek működés közbeni mozgatását.

Még egyszer: ez nem egy konkrét megoldás. Csupán egy komponens, amely fontos részét képezheti egy katasztrófa-tűrő rendszer kialakításának. Szükség van itt még a hálózat beállítására, a sávszélesség belövésére, a változás-kezelés helyes lekövetésére és még folytathatnánk.

A demonstráció viszont arra jó, hogy bemutassa: pusztán a hypervisor már nem akadálya a megoldás kialakításának.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: