Szkander

Olvasom egyszer a virtualization.info-n az IDC épp aktuális jelentését, ebben az áll, hogy

Microsoft saw its virtualization license shipments decline 16% year over year, due to the continued depreciation of Virtual Server 2005. However, Hyper-V showed a sharp increase of 54%, one year after its official launch and entrenching itself into 4th place while it cannibalizes itself into the number 3 position, past Virtual Server 2005.”

Rögtön utána olvasom a hwsw.hu-n a Microsoft negyedéves teljesítményéről az összefoglaló cikket, abban is ezt a részt:

“Különösen jól, mondhatni érthetetlenül jól teljesítettek a cég szervertermékei. A Servers and Tools divízió forgalma nem csökkent, hajszállal felülmúlta a tavalyit, ami az erősen megzuhant vállalati kiadások közepette egészen meglepő teljesítmény – az x86 szerverek fogalma például nagyjából ötödével eshetett vissza a negyedév során. A Microsoft a Windows Server, SQL Server és System Center termékek eladásainak erősödésével magyarázza a produkciót. Az üzemi nyereség 23 százalékkal 1,28 milliárdra erősödött.”

Köztudott, hogy a Microsoftnak nincs “virtualizációs” licence. Van neki Windows-a, a virtuális gépek, meg az alattuk dolgozó Hyper-V kiszolgálók felügyeletét pedig a System Center termékek látják el.

Most akkor kinek higgyen az ember? Az IDC piackutatásának vagy a Microsoft tőzsdei jelentésének?

Csak vicceltem.

2 Responses to Szkander

  1. Gábor says:

    Nem lehet, hogy ok "virtualization license" alatt az ertekesitett Virtual Server licenszeket veszik alapul (abbol van fizetos is, nem?)?

  2. Tamas says:

    2006 óta nincs fizetős Virtual Server. Elvileg az SMSE/SMSD virtualizációs licenc lehetne, hiszen abban érhető el az SCVMM. Ha igaza van az IDC-nek, akkor honnan jön a System Center árbevétel?

Leave a comment